Mások Már Megkérdezték

Ezen az oldalon azokat a kérdéseket - és a rájuk adott válaszokat - láthatod amiket "Mások már megkérdeztek". Közismertebb nevén a <abbr title="Gyakran Ismételt Kérdések">GY.I.K.</abbr> vagy angol nevén a <abbr title="Frequently Asked Question">FAQ</abbr>.

honlap (4)

Ha nem elég a három menüpont, készíthetek magamnak újabbakat?

Ebben a konstrukcióban nem lehet több menüpont a főmenüben, viszont több aloldalad igen.

Amennyiben a tartalmad mennyisége, vagy a "logikus felépítése" ezt megkívánja, akkor természetesen lehetnek aloldalaid, amik a navigációban megjelennek morzsamenü formájában, de a főmenüben nincs lehetőség a bővítésre.

A rendelkezésre álló sminkek (sablonok) egyike sem nyerte el a tetszésem. Megoldható, hogy testre szabjuk?

Ebben a konstrukcióban sajnos csak korlátozottan van lehetőség egyéni kérésekre. A mintaoldalakon megtekintheted, hogyan is fog kinézni majd a honlapod.

Azonban előfordulhat, hogy már rendelkezel saját arculati elemekkel (logó, színkombináció) amiket természetesen - térítésmentesen - be tudunk emelni abba a sminkbe ami legközelebb áll az elképzelésedhez.

Azonban ha úgy érzed, hogy mégis többre van szükséged, akkor sem "dolgoztál" hiába, hiszen ez egy nyílt forrású rendszer, a Drupal segítségével készült, amit könnyedén ki lehet emelni ebből a rendszerből és egy önálló egyedi weboldallá, egyedi díjazásért tovább fejleszthető.

Mire jó és mit takar a regisztrációs szám?

Ez egy egyedi azonosító amit minden Felhasználó akkor kap amikor Előfizetővé válik, azaz az úgy dönt, hogy az ingyenesen elkészített honlapját (mely 30 napig elérhető) megrendeli, hogy egy éven keresztül, saját domain névvel elérhető legyen az interneten.

Ez a szám a felhasználói fiók regisztrálásának időpontja UNIX időbélyeg formátumban, hogy valóban egyedi legyen ilyen formában: D-1445969040. Ez annak a személynek az azonosítója, akitől hallottál a Digitális Futószalagról és már "Előfizető". A DIFU a Digitális Futószalag rövidítésből származik.

Ennek elsődleges szerepe a kedvezményrendszer igénybevételénél van, mégpedig akkor amikor valaki előfizetővé válik és megadja egy már meglévő előfizető DIFU azonosítóját...

...ekkor a hivatkozott előfizető egy utólagos (pénzbeli) visszatérítéssel kedvezményben részesül.

Bővebben a További kedvezmények oldalon olvashatsz

Ha nem teszik egyik jelenlegi smink (megjelenést biztosító sablon) sem, akkor később lehet másikat választani?

A sminkek száma folyamatosan növekszik. Az előfizetésed ideje alatt van alkalmad másik megjelenést választani a kész honlapodnak a rendelkezésre álló és bővülő sminkek közül.

domain (2)

Miért jó nekem és miért van szükségem saját domain névre?

Egy egyszerű és könnyen megjegyezhető domain névvel a látogatóid könnyebben megjegyzik az oldalad és így egyszerűbben megtalálják.

Arról, hogy milyen egy jó domain és mire jó még a már fentebb említetten kívül a Domain név oldalon olvashatsz bővebbet.

A domain regisztrációhoz szükséges megadnom a személyes adataim?

A Digitális Futószalagon regisztrált honlapokhoz járó domain név tulajdonosa a szolgáltató, így semmilyen személyes adat megadására nincs szükség.

Miután meggyőződtél róla, hogy szabadon regisztrálható, csak meg kell adnod amit választottál, a többit intézem én.

Mit jelent az, hogy "naponta 2 zsömle ára"?

Az éves bruttó díja 12.501,- Ft. Ha ezt az összeget elosztod 365-tel, akkor megkapod a 34,- forintot (kerekítve) ami azt jelenti, hogy a magyar piacgazdaságban ennyi pénzért lehet 2 db zsömlét megvásárolni. Természetesen ez csak jelképes hasonlat.

A domain regisztrációjáért még pluszban nekem kell fizetni?

Ha a választott domain neved .hu végződésű akkor nem kell ezért külön fizetned, ez benne van az árban.

Amennyiben már rendelkezel saját domain névvel és szeretnéd azt használni itt a Digitális Futószalagon akkor két dolgot tehetsz.

  1. Megkéred a jelenlegi domain regisztrátorod (tipikusan az akinek fizettél a domain név bejegyzéséért, vagy hosszabbításáért), hogy kérsz egy átirányítást. Ez a legtöbb esetben fizetős szolgáltatás szokott lenni.
  2. A másik megoldás, hogy jelzed felém, hogy intézzem az átregisztrálást. Ez díjmentes, tehát neked nem kerül plusz pénzbe.

Ha ez a domain név nem a fenti TLD-be (Legfelső Domain Tartomány) tartozik, azaz nem .hu (például www.meglevo-domain.pl, vagy www.meglevo-domain.com), akkor egyedi árajánlatot adok számodra.

Van-e költsége ha felhasználói fiókot hozok létre, azaz regisztrálok?

Nincs költsége, a regisztráció amely csak egy előregisztráció teljesen ingyenes.

Meddig használhatom ingyen a Digitális Futószalagot?

A regisztráció után nincs időkorlát. A 30 napos ingyenes próbaidőszak akkor kezdődik, amikor elkészítettem az általad beküldött tartalmakból az ideiglenes webcímen (http://aldomained.digitalis-futoszalag.hu) elérhető honlapodat.

Részemről akkor fogok nekilátni, amikor Te már beküldted a három legfontosabb dolgot magadról, vállalkozásodról.

Kaphatok-e valami kedvezményt ha megrendelem a szolgáltatást?

Az a durva, hogy igen! Még ennél a szemtelenül alacsony árnál is olcsóbban juthatsz weboldalhoz. Erről a További kedvezmények című oldalon olvashatsz többet.

Ha előfizetek és a Digitális Futószalagon keresztül lesz saját domainem, akkor ahhoz lesznek majd e-mail címeim is?

Természetesen igen.

Alapból jár hozzá egy darab e-mail cím (pl. kapcsolat@sajatdomained.hu) de ha szükséged van több postafiókra azt jelezd külön és megoldjuk.

A mérete 100MB ami ránézésre kevésnek tűnhet, de...
Nem akarok versenyezni a Gmaillel és egyéb szolgáltatókkal, viszont segítek a beállításban, hogy "soha ne teljen be" az a 100 mega :)

Hányszor lehet regisztrálnia egy embernek, vagy vállalkozásnak?

Egy e-mail címmel egyszer lehet regisztrálni. Regisztrációt követően bejelentkezve a Felhasználó név lesz az egyedi azonosító, így ha szükséges az e-mail cím módosítható, a felhasználó név azonban nem.

Egy felhasználó fiókkal hány honlapot lehet létrehozni?

Egy ingyenesen létrehozott felhasználói fiókkal egy honlap készíthető. Amint a felhasználóból előfizetővé válsz, azaz megrendeled a fizetős részét a szolgáltatásnak, ugyanazzal a felhasználónévvel egy újabb honlap készíthető.

Felhasználó és Előfizető közötti különbségről ezen az oldalon olvashatsz bővebben.

Mi a különbség Felhasználó és Előfizető között?

Felhasználói fiókot bárki létrehozhat aki elfogadja az ÁSZF-ben foglaltakat. Ez díjmentes és nem kötelez senkit semmire.

Előfizető az a Felhasználó lesz, aki a 30 napos próbaidő alatt megrendeli a fizetős szolgáltatást, így a választott saját domain néven is elérhető lesz a honlapja az előfizetés időtartamára. Ez minimum 365 nap.

Miért nem lehet olyan felhasználónevem amilyet én szeretnék?

A legfontosabb oka az, hogy ebből - a regisztrációkor megadott Felhasználónévből - generálódik automatikusan a későbbiek folyamán az a domin név (oldaladneve.digitalis-futoszalag.hu) melyen keresztül ideiglenesen elérhető lesz az elkészült weboldalad.

Magyarországon ugyan van lehetőség ékezetes domain neveket regisztrálni, de az egy külön téma és pénzbe is kerül. Az ideiglenes webcímekben nem használhatunk ékezetes karaktereket és a szóköz sem megengedett. Ezért úgy gondoltam, jobb ha az elején tisztázzuk a szabályokat a későbbi félreértések, javítgatások és magyarázkodások elkerülése végett.

A Digitális Futószalagon érvényes felhasználónév

Az alábbi feltételek mellett regisztrálható:

  • csak kis betű (ékezet nélkül)
  • számok (0-9)
  • szóköz, speciális karakter nem megengedett
  • írásjelek közül csak a - (kötőjel) és a . (pont)