Bemutatkozás

2003-ban egy autóbaleset következtében hosszabb időre ágyhoz voltam "kötve". Ekkor ismerkedtem meg a számítógéppel és az informatikával. Az internet és a weboldalak világa hamar magával ragadott és mivel mindig érdekelt a "hogyan működik..." kérdés, így gyorsan elsajátítottam az alapokat.

Azóta nagyon sok cikket, leírást olvastam, online és élő tanfolyamokon vettem részt, azaz folyamatosan képeztem és képzem magam a mai napig. A fő érdeklődési köröm a weblap készítés.

Mondhatom, hogy a hobbim lett a web. Eleinte ismerőseimnek készítettem egyszerű weblapokat, majd ahogyan fejlődtem mertem elvállalni komolyabb dinamikus weboldalakat is. E mellett számítógépek karbantartásával és operációs rendszerek telepítésével is foglalkoztam. A Windowsok mellett több Linux disztrót is kipróbáltam, de a kedvencem az Ubuntu, mely egyszerűségével, könnyen kezelhetőségével és népszerűségével nyűgözött le.

Internet révkalauza

Annak ellenére, hogy az informatika világában otthonosan mozgok, nem tartom magam informatikusnak. Amíg alkalmazásban voltam ez volt a legjobb kifejezés a munkakörömet illetően. Volt alkalmam megismerni és üzemeltetni kisebb windows-os hálózatokat.

Amióta belevágtam a Digitális Futószalag projektbe mint egy régi álmom megvalósításába azóta ha megkérdezik hogy, mivel foglalkozom akkor azt válaszolom, hogy internetes révkalauz vagyok. A révkalauz sem irányítja a hatalmas tengerjáró hajókat csak tanácsokat ad olyan terepen ahol otthonosan mozog. Nem vagyok mérnök de még programozó sem, viszont rendelkezem azokkal a képességekkel, melyekkel tudok segíteni másoknak abban, hogy hatékonyan megjelenjenek az interneten.