Honlap tippek

A honlapok hatékonyságáról itt olvashatsz bővebben. Ezen az oldalon konkrét javaslatokat találsz, mellyel még hatékonyabbá teheted leendő - vagy már meglévő - weboldalad.

Csak a tartalom?

Tapasztalataim szerint egy leendő honlaptulajdonosnak megvannak az elképzelései arról, hogyan nézzen ki, milyen legyen a színvilág, hány darab menüpont legyen, de nincs meg maga a tartalom (szöveg, képek). Valamiért mindenki úgy képzeli, hogy kell egy "kész" honlap amibe majd utólag - de még a publikálás előtt - feltölti a megfelelő menüpontokhoz a a megfelelő tartalmat.

Ezzel a megközelítéssel többek között az az egyik legnagyobb probléma, hogy így sokkal nehezebb, időigényesebb egy hatékony honlapot készíteni.

Ha időigényesebb, akkor költségesebb is!

Előbb a tartalom, aztán a honlap

Ha a tartalomhoz készítjük a honlapot, akkor megspórolod azt az időt amit a "keresőoptimalizálásra" fordítanál. Ráadásul ez nem kerül pénzedbe, ezért nem kell többet fizetned sem most sem később.

Tartalom, tartalom, tartalom

Ez egy közös munka, azaz TE is nagyban hozzájárulsz a leendő honlapod sikeréhez azzal, hogy a megfelelő tartalmakat eljuttatod nekem.

Sokkal rövidebb idő alatt lehet elérni jó eredményeket a Google találati listájában ha van egy koncepciód, pontosabban meghatározod, hogy miről szól az adott honlap. Alább a "Bemutatkozó oldal" példájánál jól látszik, hogy ha egy picit választékosabban fejezed ki magad, akkor egy sima bemutatkozás is teljesen más eredményt produkál.

Képek a weboldalra

Lehet képekkel is kifejezni, de a Google "olvas" tehát kell a szöveg, azaz maga a tartalom. A megfelelően feltöltött és jól megválasztott képek szintén fontosak és segítenek a jobb rangsor elérésében. Ez egy hosszabb fejezet ezért erről a Képek a weboldalon résznél olvashatsz bővebben.

Bemutatkozó oldal

Nézzünk példát egy "Bemutatkozásra". Sokan elfecsérlik az értékes <title> részt ami egyébként az oldal címe, egy semmitmondó "Bemutatkozás"-ra. (A <title> egy HTML tag, vagy elem. Ilyen és ehhez hasonló elemekből épül fel egy honlap.)

Képzeletbeli bútorasztalos

Tegyük fel, hogy egy asztalos mester egyedi bútorokat készít és ezt szeretné megosztani a nagyvilággal. Nyilván azért, hogy újabb és újabb vevőkre leljen, ezáltal biztosítva a folyamatos üzletmenetet, vállalkozása stabilitását. Ha valóban jó bútorokat készít, akkor egyrészt szájhagyomány útján is keresni fogják, így rögtön adódik, hogy a honlapján a neve is szerepeljen minél többször - címként, alcímként és a szövegben is - a bútor, vagy bútorkészítés fogalmakkal egy környezetben.

Rossz példa

Az oldal címe:

Bemutatkozás

A szöveg alatta:

Üdvözlöm Önöket a "Falcoló Bt." honlapján, a nevem Intarzia Ignác. 1994 óta 100%-ban magyar, családi vállalkozásként tevékenykedünk. Fő profilunk az egyedi bútorkészítés. Az alábbi bútorfajtákat készítjük:
  • Konyhabútor
  • Hálószoba bútor
  • Ülőgarnitúra
  • Irodabútor
Kérem tekintsék meg referencia munkáinkat!

Itt jobb esetben már rögtön vannak képek, de a gyakoribb mikor az előző mondat így hangzik:

Kérem tekintsék meg referenciáinkat, melyeket a GALÉRIA menüpontban érhetnek el!

Jó példa

Az oldal címe:

Egyedi bútorok készítése - Falcoló Bt.

A szöveg alatta tagolva (alcímekkel)

Az egyedi bútorkészítésre szakosodott céget Intarzia Ignác bútorasztalos alapította. Az alapító röviden így szokta bemutatni cégét:

Már 1994-ben egyedi konyhabútorokat készítettünk. Később bővítettük palettánkat egyedi irodabútorok készítésével, sőt a hálószobákba és nappalikba is kínálunk kis szériás, vagy éppen teljesen egyedi bútorokat.

Falcoló Bt. az egyedi bútorok specialistája

Az alapító Intarzia Ignác asztalosmester neve egyet jelent a jó minőségű de megfizethető* bútorokkal. A több éves szakmai tapasztalat garantálja, hogy az Ön egyéni elképzeléseit, egyedi igényeit magas színvonalon tudjuk megvalósítani. Tekintse meg eddigi munkáinkról készült képeket.

* itt a jelzők ízlés szerint cserélhetőek az üzleti modell szerint

A Falcoló Bt. termékkínálata

Konyhabútor
konyhabútor
Beépített konyhaszekrények egyedi méretben és stílusban. A Falcoló Bt. konyhabútorait úgy terveztük, hogy a mindennapi használat során is állják a sarat.
Hálószobabútor
modern hálószoba bútor
Ágyak melyek az Ön ízlésvilágnak megfelelően egyedileg csak Önnek készülnek, hogy az alvással töltött idő a legkellemesebb legyen.
Nappaliba
modern nappali bútor
Strapabíró de kényelmes ülőgarnitúrák több száz szövetmintánk alapján egyedi kivitelezésben.
Irodabútor
modern iroda bútor
Az Ön irodájába az Ön elképzelései szerint, egyedi tárgyaló, valamint íróasztalok.

Egy-egy képre kattintva az adott típus aloldalára jutunk ahol további képekkel mutathatjuk be munkánk eredményét

Mindkettő egy-egy bemutatkozás, ugyanazt a céget, személyt, tevékenységet írja le, az utóbbi azonban mégis hasznosabb ha honlapról van szó. Nos, melyik a meggyőzőbb?