Olcsó, megbízható és hatékony weboldal

Olcsó, megbízható és hatékony mint a híres Ford T-Modell. Egy honlap is rendelkezhet ezekkel a tulajdonságokkal ha a Digitális Futószalagon készül.

Olcsó weboldal

Ha a cél a szolgáltatásunk, vagy termékeink bemutatása, és nem akarunk elsőre többet nyújtani a látogatóknak mint amit magunk elvárunk egy honlaptól, akkor bizony ez nagyon pontosan tervezhető azaz alacsonyan tartható. Mind kivitelezési idő, mind az ár tekintetében.

Egy honlap ára nagyon sok mindentől függ. Először is azt kell tisztázni, hogy mi a célunk azzal a honlappal. Ha célokat világosan lefektettük, akkor lehet tervezni, hogy ez és ez kell hozzá. Nyilván minél több célt határoztunk meg annál összetettebb lesz a honlap ami majd jelentkezni fog az árában is.

Olcsó karbantartás

"Az idő pénz." Ez az elcsépeltnek tűnő szólás valójában tökéletesen rámutat arra, hogy ha valamire több időt kell fordítani az nyilván több pénzbe is fog kerülni.

A futószalagon készült honlapot szintén futószalagon lehet karbantartani, amivel az egy honlapra eső időt ugyanolyan drasztikusan lehet csökkenteni, ahogyan Henry Ford az autók elkészítésének idejével tudta mérsékelni az árukat.

Megbízható weboldal

Izgalmas téma! Visszakanyarodnék a célokhoz. Ha azt szeretnénk elérni, hogy megtaláljanak minket az interneten és kapcsolatba tudjanak velünk lépni, akkor ennek vannak olyan feltételei amiket teljesíteni kell. Ezekre itt most nem térek ki, de ha megtalálnak minket és kapcsolatba tudnak velünk lépni, akkor bizony teljesíti a kitűzött célt. Ha teljesíti a célunkat, akkor megbízható.

A megbízhatóságnak van egy másik oldala, nevezetesen a weboldalakat ért támadások elleni küzdelem. A te szemszögedből csak egyet emelnék ki, nevezetesen az adatok biztonságát. Ha csak egy ajánlatkérő űrlapod van amibe neveket, címeket gyűjtesz, (azért hogy tudjál válaszolni a megkeresésekre) akkor ezek már olyan adatok amiknek a folyamatos biztonságáról neked kell gondoskodni.

Hatékony weboldal

Ez még izgalmasabb téma. Léteznek ingyenes lehetőségek megjelenni az interneten, de mint köztudott ingyen semmi nincs. Valamivel mindig fizetni kell azért amit "ingyen" adnak. Ha mással nem a saját időnkkel (reklámok), értékes felülettel ahol szintén nem mi határozzuk meg mi kerüljön a látogatók elé, sem azt, hogy ez a felület hol helyezkedik el.

Felgyorsult világunkban egy a keresőkből érkező látogatás átlagosan 10 másodperc! Ha ennyi idő alatt nem sikerül felkelteni az érdeklődést, azaz rábírni arra, hogy ne csak szkenneljen a szemével hanem olvassa is el amit odaírtunk, akkor azt a látogatót sajnos elbuktuk. Aki lehet, hogy potenciális vásárló, vagy ügyfél lett volna, de a bannerektől és villogó reklámoktól nem azt "látta" meg először amit mi szerettünk volna.

A hatékony weboldal

megbízhatóságot sugall
Saját domain névvel, külső reklámoktól mentesen letisztultan, jól strukturáltan várja a látogatókat. Egyszerű jól áttekinthető és használható navigáció, könnyen olvasható tartalom. "A kevesebb néha több!"
keresőbarát
Amelyik weboldalt szeretik a keresők, azt azzal díjazzák, hogy előkelő helyen kínálják fel azoknak akik keresnek.

Ehhez az is szükséges, hogy a kifejezések egy hatékony weboldalon bizonyos szabályrendszer szerint megtalálhatóak legyenek.

mobilbarát
Napjainkban egyre növekszik az okos telefonokkal végzett keresések száma. Aki próbált már egy tenyérnyi kütyün netezni, az jól tudja milyen érzés, amikor ide-oda kell tapogatni a nagyításhoz, valamint a scrollozáshoz csak azért hogy elolvassuk ami az adott (nem mobilbarát) weboldalon található.

Erre a Google is nagy hangsúlyt fektet, nevezetesen a mobilról indított keresések találati listáját úgy állítja össze, hogy ha van amelyik mobilbarát az előrébb kerül a rangsorban és ezt ki is írja, azaz jelzi, hogy erre az oldalra nyugodtan továbbléphetünk, a felhasználói élmény valószínűleg nem fog csorbulni.

felhasználóbarát
Ha a fenti három tényező teljesül, akkor elmondhatjuk, hogy honlapunk felhasználóbarát, azaz a látogató nem azzal van elfoglalva, hogy kiismerje a menürendszert, az oldalon elhelyezett keresőbe is be kelljen írnia azt ami miatt már ezt az oldalt "dobta" neki a Google. Egyszerűen csak szívja magába az információt.

...minimális időráfordítással, jól szervezetten, minőségi honlap