Domain név

A legfontosabb tulajdonsága a domain névnek, hogy könnyebben megjegyezhető mint egy IP cím.

A domain név egy egyedi internetes azonosító, de ennek jelentéséről a Mi az a domain név c. oldalon olvashatsz részletesebben.

Ez nagyon fontos része a hatékony honlapnak, így ne kapkodd el, szánj rá kellő időt! Ebben tudok neked segíteni azután is, hogy a tartalmaidat beküldted és elkészítettük az ideiglenes címen elérhető weboldalad.

Milyen a jó domain név?

A domain név kiválasztásánál több féle szempont vezérelhet. Ha csak egy weboldalban gondolkodsz, akkor érdemesebb olyan nevet választani, ami már eleve tartalmazza a "keresőkifejezést".

Miután a weboldalakkal leggyakrabban tevékenységeket szoktak reklámozni, - keresőoptimalizás szempontjából - sokkal hasznosabb a tevekenysegem.hu, mint az xykft.hu, hacsak nem a cégnév is "beszédes", azaz utal a tevékenységre.

Amennyiben a választott domain név már foglalt érdemes lehet a ragozott alakokkal próbálkozni, illetve összetett szavak, kifejezések esetén használhatsz kötőjelet is.

Ha tanácstalan vagy a domain nevedet illetően, dobj egy mailt és segítek megtalálni a legideálisabbat!

Mire jó még a domain név?

E-mail cím

Saját domainhez jár saját e-mail cím is. A saját e-mail cím azt jelenti, hogy a tiéd, és az is marad amíg fizetsz a domain név fenntartásáért.

Egy vállalkozás esetében sokkal bizalomgerjesztőbb, ha az a saját így néz ki: kapcsolat@sajatdomained.hu. Ezenkívül könnyebben megjegyezhető, jobban köthető egy-egy szolgáltatáshoz, vállalkozáshoz.

Ingyenes e-mail szolgáltatás

Egy ingyenes levelező szolgáltatás által használt e-mail cím és az ahhoz tartozó postafiók nem e tied, te csak használod. A fiók azonosítót sem te határozod meg elsősorban, hanem a "még rendelkezésre álló" lehetőségek közül választhatsz.

Internetszolgáltatók (ISP) által biztosított e-mail cím

Ezért ugyan fizetsz - az internet díjába van beépítve - de ezzel többek között az a probléma, hogy egy esetleges szolgáltatóváltás esetén máris használhatatlanná válik. Ennek több oka is lehet, sőt lehet rajtad kívül álló is. Például nem csak akkor bukod az e-mail címedet ha elköltözöl - és ott az a szolgáltató nem elérhető, vagy van sokkal kedvezőbb - hanem ha az egyik szolgáltató felvásárolja a másikat (Tvnetwork -> Fibernet -> Invitel -> Digi -> ? ).