A visszatérítés részletei

Azért használom mindenhol következetesen a "visszatérítés" kifejezést, mert nem szeretném, hogy neked ez bármiféle terhet jelentsen. Ha jutaléknak hívnám, akkor előfordulhat, hogy olyan plusz terhet róna rád amiket nem biztos, hogy szeretnél.

Visszatérítés vs. jutalék. Nem mindegy?

Nagyon nem mindegy! Mivel itt pénzmozgásról van szó, így mindenképpen kell "papírozni" mindkét fél részéről.

Miután visszautaltam neked a 4.125 forintot, akkor minden esetben kapsz tőlem egy mínuszos számlát is, nevezetesen egy helyesbítő, vagy jóváíró számlát.

Példa a visszatérítésre

Tételezzük fel, hogy elnyerte a tetszésedet a szolgáltatásom és regisztrálsz, hogy rendelkezzél Te is egy jó minőségű, korszerű hatékony weboldallal. Miután az első lépéseken túl vagyunk - van már egy ideiglenes webcímen működő honlapod és elutaltad nekem az első éves díjat - akkor én kiállítok részedre egy e-számlát 12.501 forintról, webes szolgáltatás címén. Ezzel egyidejűleg kapsz egy egyedi regisztrációs számot is.

Telik múlik az idő, meg vagy elégedve az általam nyújtott "webes szolgáltatással" és ajánlod egy ismerősödnek. Ekkor ő is regisztrál a Digitális Futószalagra ahol meg tudja adni a Te regisztrációs számodat hivatkozásként, hogy tőled hallotta ezt a lehetőséget.

Igen ez olyasmi mint az MLM, annyi különbséggel, hogy itt

  • nem kell tréningekre és meetingekre járnod
  • nem kell félévente fényeslépőt húznod, hogy megünnepeljétek egymást
  • nem kapsz hangzatos titulusokat
  • nem kapsz jutalékot, bónuszpontot az általad "beszervezett" ügyfelek munkájuk után

Visszatérítés

Szóval térjünk vissza a visszatérítésre. Miután ez az ismerősöd is sikeresen regisztrált, azaz végső feladatként elutalta az első éves díjat, akkor én előveszem a Te részedre kiállított számlát és készítek egy helyesbítő számlát is amin a következő tétel fog szerepelni:

Utólag adott kedvezmény -4.125 Ft

Így az eredeti számlád mellé kapsz egy "Számlával egy tekintet alá eső okirat" nevű bizonylatot amelyen szerepel egy "Webes szolgáltatás" 9.843 + áfa és egy "utólag adott kedvezmény" mínusz 3.248 + áfa, ahol a végösszeg 6.595 + áfa azaz 8.376 Ft
Helyesbítő számlakép

Mivel ez is e-számla, így ezt is azonnal megkapod e-mailben és az ehhez járó pénzt még aznap visszautalom arra a számlaszámra amelyikről a Te 12.501 forintod érkezett.